Cat Nanny PetraCat Nanny Petra, kattenoppas Gorinchem

Cat Nanny Petra is kattenoppas in Gorinchem en Dalem.  Ik ben Petra van Garderen en ik ben in te schakelen als kattenoppas aan huis. Klik hier voor meer informatie over de servicedienst kattenoppas aan huis.

Romy Terbeek over Cat Nanny Petra: Wat een ontzettend fijne oplossing was dit voor onze katten (en voor ons). Petra heeft eerst 4 weken op onze 3 katten gepast, en een week later nog eens 3 dagen. Alle afspraken waren van tevoren goed vastgelegd en ik heb alleen maar lovende woorden over de bezoeken. We hebben elke dag een aantal foto’s/filmpjes doorgestuurd gekregen (fijn contact!) en de katten zagen er bij terugkomst goed verzorgd uit. Ik denk dat ze zich ook prima vermaakt hebben met de grote hoeveelheid speeltjes en voerpuzzels die steeds door Petra werden meegenomen. Het dagboek was ook zeker een leuke touch. Voor de volgende vakantie zullen we Petra absoluut weer vragen!

Ik ben getrouwd en moeder van 2 inmiddels grote zonen. Van jongs af aan ben ik opgegroeid met katten en konijnen. Wij hadden regelmatig een nestje jonge poezen, waarvan ik als kind volop genoot. Ik speelde niet met poppen, maar gaf onze luie kater Moppie een speelgoedflesje met echte melk. Moppie lag zelfs heerlijk in de poppenwagen tijdens het wandelen. Dat ging goed, totdat de buurhond ging blaffen. Toen sprong hij heel snel onder het dekentje uit de wagen. Zoiets gebeurt niet als je met de pop wandelt, maar ja, ik was toen ook al graag bezig met de kat.

Cat Nanny Petra

Ook na het ouderlijk huis hebben mijn man en ik altijd poezen en konijnen gehad. Een grote belevenis voor ons en de jongens was het nestje konijnen. Moeder konijn en haar 2 dochters hebben jarenlang in onze achtertuin gewoond.

Na mijn Schoevers secretaresse-opleiding werkte ik 10 jaar als secretaresse bij diverse bedrijven. Tijdens het verzorgen van onze kinderen heb ik in deeltijd mijn HBO-diploma Bachelor of Education behaald en 4 jaar les gegeven op diverse basisscholen. Ook heb ik ruim 6 jaar in de kinderopvang gewerkt als bemiddelingsmedewerker bij het gastouderbureau. Daarna heb ik gewerkt in de buitenschoolse opvang met kinderen in de leeftijd van 4 -12 jaar. Zowel in het onderwijs als in de kinderopvang is een verklaring omtrent gedrag noodzakelijk. En daardoor werd ik continu gescreend of ik met kinderen, budgetten en vertrouwelijke informatie mag omgaan. Toch prettig om te weten als je een kattenoppas aan huis overweegt. In november 2019 start ik mijn bedrijf In evenwicht met Petra. Hiervoor ben ik nu nog aan het studeren om mijn diploma’s op het gebied van voeding en bewegen, aromatherapie en klankschaalmassage te behalen.

Inmiddels heb ik diverse cursussen gevolgd om me te bekwamen in kattenverzorging:

🐾 diploma Kattenverzorging bij het Centrum voor Afstandsonderwijs, België.
🐾 workshop kattengedrag via Tinley Academie gevolgd van kattengedragstherapeute Yvon Sweere
🐾 workshop TellingtonTTouch voor katten door Saskia Blok
🐾 cursus over vacht, gedrag en vachtverzorging door Marcellina Stolting (Kattengedragsadviesbureau Amsterdam) en Wendy Govers van Cat’s Only.

🐾 EHBO voor hond en kat bij Cursuscentrum Dierverzorging Barneveld (maart/april 2017)

Mijn zoon helpt mij als kattenoppas, waardoor wij kunnen borgen dat de katten altijd en goed verzorgd worden.

Cat Butler Richard

Bij drukte in de kattenoppas of bij (onverwachte) afwezigheid van mij word ik geholpen door mijn zoon, Cat Butler Richard. Richard (1994) is net als zijn moeder Cat Nanny Petra dol op katten en ook met katten en konijnen opgegroeid. Richard is zorgzaam, betrouwbaar en zorgvuldig. Ingewerkt door zijn moeder gaat ook hij regelmatig op pad als Cat Butler Richard. Zijn werkwijze is gelijk aan die van mij en hij valt ook onder mijn verzekering en algemene voorwaarden. Ook bij Cat Butler Richard zijn je dieren thuis met vakantie en goed verzorgd.

Cat Butler Richard Cat Butler Richard met onze Oliver

Onze eigen katten

Momenteel genieten wij in ons gezin 3 geweldige katten. Ik stel ze graag voor, want ook ik praat graag over mijn katten.

WinaIn memoriam: Wina

Onze oude schildpadpoes is 21 jaar geworden.
Wina kwam uit het asiel Amerongen, geboren in oktober 1997. Zij was een goede jager. Na jarenlang alleen bij ons te zijn geweest, kreeg ze gezelschap van 2 katers en een poes. Dat was even wennen. Wina is tot het najaar 2018 nog actief geweest en lekker buiten. Ze at haar pijnstillende Metacam in haar dagelijks beetje natvoer. Eind september kwam de dierenarts bij ons thuis voor een check up. Ze was er nog goed aan toe maar verslechterde opeens snel. Ze at steeds minder en viel af. Op 1 november 2018 is zij ingeslapen door de dierenarts bij ons thuis op het haar vertrouwde bed en met ons pratend en strelend om haar heen. Op deze manier heeft zij geen stress ervaren in haar laatste momenten. Voor altijd in ons hart. Rust zacht lieve Wina.

Oliver, Ollie,

is onze zwarte kater uit het asiel in Breda vanuit een sociaal gastgezin. Cat Nanny Petra OliverHij is geboren op 29-07-2013.
Hij is halflangharig met de leuke eigenschappen van een Maine Coon. Hij drinkt en eet met z’n pootjes, houdt van water en gezelschap, rent achter een balletje aan en klimt graag in de krabpaal of in een kast. Hij is daar waar de actie is, zorgt zelf voor beweging en vindt het ook heerlijk om bij de andere katten op bed te liggen. Wat ik echt bijzonder vind van Ollie is dat hij naar je toe komt als je aan het stofzuigen bent. Hij is totaal niet bang en springt zelfs zo in de auto. Met Oliver is het leuk spelen. Hij vindt de laserstraal geweldig, zo kan hij lekker de trap oprennen en op de mat bij de voordeur eindigt het meestal in een snoepje. Oliver is graag buiten en gaat ook zo maar bij de buren naar binnen als hij de kans krijgt. Dat is minder leuk van Oliver. Oliver houdt van kartonnen krabmeubels; daar maak je hem echt blij mee. De vacht van Oliver klit snel. Daarom hebben wij luchtreinigers in huis, die de luchtvochtigheid hoog houden. Om hem heb ik een cursus vachtverzorging gevolgd en een professionele kam en tondeuse in huis om hem goed bij te houden. Als een kat niet geholpen wordt met zijn klitten, dan vervilt dit. Je kunt je dit voorstellen als het strak trekken van zijn huid, waardoor hij zich niet meer goed kan bewegen. Zeer pijnlijk. Mocht je zelf klitten bij je kat ontdekken, trek op tijd aan de bel. Zoek hulp bij een katvriendelijke trimster, die probeert zo veel mogelijk de vacht te sparen en laat ondervacht zitten omdat het een functie heeft.

kattenoppas in GorinchemHarris is onze roodharige Griekse kater.

Hij komt uit Athene via vrijwilligersorganisatie Mirtos en volgens zijn paspoort geboren op 25-12-2008. Hij heeft bij ons een eigen veilig thuis gevonden en het hele gezin is dol op deze goedaardige gentleman. Harris behandelt Wina met respect en is nog speels genoeg om met Oliver en Evie te dollen. Harris is ook langharig en hij wil heel graag geknuffeld worden. Zulke mooie ogen zijn moeilijk te weerstaan en zijn vacht is zo ongelooflijk zacht. Harris had problemen met zijn gebit en helaas moesten al snel in Nederland bijna al zijn tanden en kiezen eruit. Dat heeft hem zichtbaar goed gedaan en eten lukt prima. Daarna zijn we met hem naar de orthomanuele dierenarts Jacha Heukels geweest. Zij heeft hem letterlijk weer goed op de been geholpen. Harris heeft wel last van zijn gewrichten, maar omdat hij zo graag speelt met de Purrs hengel blijft hij actief en vrolijk. Harris is zo lief en mooi.
En dan die staart …….. Harris heeft in Oliver en Evie een maatje gevonden en ze vormen een mooi stel met elkaar.

Ons kattengezin is compleet met lapjespoes Evie.

Evie komt ook uit Athene, via de George Animal Foundation, en zij heeft bij ons haar gouden mand gevonden. Zij vindt het net als Harris, geweldig om met de Purrs kattenhengel te spelen. Samen met Harris en Olly geniet zij van de speelmomenten, het lekkere eten en vooral de rust in ons huis. Evie is echt een knuffelpoes en wil je iedere morgen en avond even een kopje geven. Zo lief. Ze zit op schoot als ik aan het handwerken ben. Ze begroet me bij thuiskomst (tenzij ze diep in slaap is… uiteraard dan niet) en wil graag bij me op bed slapen tegen mij aan. Evie is halflangharig, geboren op 8 november 2014. Evie gaat wel naar buiten met droog weer maar zoekt vooral mijn gezelschap en aandacht.

IMG_1883

Kattenoppasservice aan huis

Door mijn eigen katten weet ik uit ervaring, dat vakantie pas echt vakantie is als de zorg voor de katten goed geregeld is. Een kattenoppas aan huis is dan een heel prettige oplossing, zodat ze in hun eigen veilige en vertrouwde omgeving blijven. Ik vind het erg leuk en dankbaar werk om zo goed mogelijk voor jouw katten te zorgen en ze te verwennen in de tijd dat jij afwezig bent. Dus geen stress meer met wegbrengen naar een pension, maar de verzorging gewoon heerlijk thuis regelen is mogelijk. Bijkomend voordeel is ook dat je kliko aan de weg wordt gezet en je planten krijgen water. Iedere dag een check van je huis. Met een fijn gevoel van huis omdat je ontzorgd wordt en op de hoogte gehouden door Cat Nanny Petra.